2010. november 19., péntek

Foglalkoztat oooóóóó


Azért egy mondatot megér ha már olyan aljas ez a bejegyzés, kisebbik dedem buksiján lévő tolatólámpájára felhivni a figyelmet:)

Megvan az eszközöm nagyobbik dedem zsarolására, jham , mert tudok dög is lenni és fejlődök nem kicsit, meg aljasodom, azt sem kicsit. Szóval a nagy titok az adu ász fedőneve: matricás foglalkoztatófüzet. Ühüm, rendszeres vendég vagyok a papírboltban, már emelik is le a felső polcról, kimerítettük az "okos kétéves" kategóriát, mivel félúton vagyunk beleinvesztáltam az "okos háromévesbe". A csaj meg függő, mert eldugtam a szekrényben, de pontosan tudja hol van, csak nem éri el. Bociszemekkel könyörög, de nem ám csak úgy matricázunk, ez a jutalom. Szóval felragyog az arca, amikor nyílik a szekrényajtó és már helyezkedik is és megold és felel és ragaszt és ragyog és így tovább. Van amit nem szeret, a színező feladatot, mert jár az esze, mit a beretva és ebben is gyors akar lenni és elkapkodja. Meg a színek, hát nagy a kavar. Na itt extrarohadék voltam, de tényleg. Vettem egy doboz smartist és egyesével raktam elé, aminek eltalálta a színét azt megehette, aminek nem azt a helyszínen megettem én. Komolyan mondom állta a strapát és 5 perc alatt megtanulta a színeket, ok nem ez volt a legemberibb motiváció, de akkor is. A Kicsi is élénken érdeklődik a (kincs) füzetek iránt, de Szonja torol, ezek nem lesznek nyálstigmával ellátva az tuti. Még két fegyverem betárazva a felső polcon.:) Áhhhhh csúúúcs vagyok, mondom csúúúcs, elég csak kiejtenem a varázsszót, hogy matricázzunk máris elpakolódik a játék a dobozba, lábra kerül a zokni, abbamarad a hugimacerálás.
A feladatok színesek, aranyosak, tényleg fejlesztőek, érdekesek.Tanul, fejlődik, előjönnek a hiányosságok, lelkes, napi programmá vált. Ehhez kapcsolódó aranyköpéses feladat: választható tárgyak: telefon, könyv, úszógumi. Kérdés: Mit kell Matyinak felvennie, fürdéshez a tengerben?
Szonja válasza: "hát gumit". Végül is igaza van, fő a biztonság. :)Szerencsére még nem értette min nevetek annyira:)

2 megjegyzés:

Hencsi írta...

Lilikém,ilyent nekem is!!!!Itt a közelben nincsen,úgyhogy ha arra jársz,akkor 3 évesig megvehetnéd.Aztán meg megyek arra jövő héten,jó?
Puszka.
Amúgy meg ne bántsd azt a csodaszép kerek buksit.Olyan puszilgatnivaló!!!!!!!

Lili írta...

Drágám!
Az itteni papírboltban is gyér a készlet, de ígéretet kaptam, hogy hoz még a tulaj, szóval mindenképpen rajta leszek az ügyön!