2012. július 26., csütörtök

Azt hiszem ez A SZERELEM...

Egy gyanútlan hőlégballonozó éppen Gloucestershire környékén lebegett tova, amikor a magasból egy szív alakú erdőt, pontosabban egy erdőben egy szív alakú tisztást pillantott meg.


Gyorsan lefényképezte, aztán a képeket átadta a sajtónak. Amit sejteni lehetett, azt a brit lapok hamarosan ki is nyomozták: a dolog nem a véletlen műve. Egy most 70 éves férfi, bizonyos Winston Howes 1995-ben, felesége halálakor hozta létre ezt a szívet, ami csak a levegőből látható, de meglepő módon a Google Mapsen se fedezte fel eddig senki.Winston és Janet Howes 1962-ben házasodtak össze, és boldog házasságban éltek le 33 évet, amikor az asszony 50 évesen szívelégtelenségben elhunyt. A gyászoló özvegynek ekkor eszébe jutott, hogy létrehoz valamit felesége tiszteletére, és ez a valami lett a kiserdőben a szív kialakítása, amihez 6000 tölgyet kellett beültetni. A szív csúcsa pontosan Wotton Hill, Janet Howes szülőfaluja felé mutat, és a tisztást csak a szív csúcsához vezető ösvényen keresztül lehet megközelíteni.
A szívet sövény határolja és nárciszok díszítik, nincs is más ott, csak egy pad, amely arra a dombra néz, ahol Janet Howes annak idején lakott. A férj ezt nyilatkozta: „néha odamegyek, és csak ülök és gondolkozom mindenfélén.” A dologban a legmegkapóbb az, hogy ez a gyönyörű ötlet és sok munka tényleg mind csak az asszonynak, illetve az ő emlékének szól. Howes-ék 17 éve titokban tartották a birtokukon levő szíves erdőt, nem hivalkodtak vele, és az sehonnan nem is látható, csak fentről, a magasból. Csak az látja, akinek szól...


Nincsenek megjegyzések: