2011. július 3., vasárnap

Bundi főz (höhö)

A kép az én képzeletem szülemény, vágyálom gyanánt, a valósághoz (sajna) semmi köze nincs:)

Átvitt értelemben és szürreális elemekkel tarkítva. Telefonon. A gasztrobloggerek a sokkhatás elkerülése érdekében, ezt a részt ne olvassák. Még egyszer hangsúlyozom, ne olvassák! A hitös uram babot akart enni, gondoltam: "főzök neki szárazbabot eleget, had egyen a roma csávó meleget." Azonban ő közölte, hogy nem, nem olyat, ő kitalálta milyet és diktálta a telefonban, merthogy kivitelezni azt nekem kellett. Vegyek sertéscombot, meg a fagyasztóból ki fejtősbabot. (lóbab, zsenge babból). Vágjak össze sok-sok hagymát, meg még sok-sok hagymát. Csináljak pörköltet a sok-sok hagymával. Rakjam fel főni a babot, sóval-babérral, amikor félig megfőtt, öntsem le a vizet és új vízben főzzem puhára. Amikor megkérdeztem, hogy minek két lében főzni, akkor felháborodva közölte, hogy mert keserű az első víz. Mondjuk a másodikat is le kellett önteni, de az ember ne kötekedjen olyannal aki mesterszakács (-nak képzeli magát). Majd keverjem össze az egészet és kész. Hát kész is lett egy nagy lábas katyvasz. Nem vagyunk egy mimóza fajta, ergó minden ehető ami magától nem mászik le az asztalról, de ezt rajta kivül senki meg sem kóstolta. Mivel nagyon belejött a "főzésbe", ma továbbfejlesztette. Behabarta az egészet, miután megkérdezte tőlem mi is az a habarás. Mondom ott a mixifix, nem mert visszakérdezni mi az, mert az nem lett volna macsós, összerázta egy literes befőttesüvegben. Elmélyülten kavargatta, majd bevágott 2 tányérral a fosszinű babos-húsos kotyvaszból. Egyébként szerinte egy szépséghibája van csak a dolognak, miszerint sok a hús amit beletettem, ezért nem húsos bab, hanem babos hús. Szerintem ennél azért jóval több, mondjuk atomcsapás a konyhában, mert 4-5 edény kellett egy habaráshoz. Tukmálta rám, hogy kóstoljam meg,:"áááá éjszakára nehéz kaja, majd holnap, különben sem vagyok éhes." Majd diszkréten benyomtam két főtt tojást lilahagymával a konyhában állva. Lebuktam: "áhhhááá akkor most te felülről, én meg alulról fogok bűzleni, áruló." Most várja, hogy kihűljön és elrakhassa a kincsét, hát hét lakat alatt nem kell tőlünk őriznie az tuti. Legutóbbi főzése szintén telefonos volt és nem bírom ki, hogy ne írjam le az utókornak:

  • - Te Bundi, ma tarhonyát csinálok, olyan állat lesz, jó lesz a sült hús mellé, amit otthonról hoztam.(Éppen vidéken dolgozott).
  • - Oké.
  • -Hogy kell?
  • - Gyorsan eldarálom, tésztát kis olajon kavar, aranybarnára pirit, felönt vízzel, megfőz,leszűr izesit.
  • - Csak ennyi?
  • - Ühüm.

25 perc után újrahív:
  • - Te én már itt kavarom vagy negyed órája, de ez nem pirul, ragad.
  • - Bundi az nem lehet.
  • - Hidd már el Bundásom, mindent úgy csináltam ahogy mondtad, megfőztem a tésztát puhára, leszűrtem és most pirítanám az olajon, de semmi...
  • - Bundi....először pirit, aztán főz...
  • - B+!... röhög, többet nem csinálok ilyen bonyolult kaját.
  • - .....röhög.....

Na ilyen kis főzőgixerek vannak minálunk, ha Bundi fakanalat ragad, azt hiszem, jobb ha Bundiné főz továbbra is, mert ez így update0...bár ha jobban belegondolok, fogyókúrának nem is rossz. Valamint le kell vonnom a tanulságot, Bundi szájkaratésan főz, beszélve mindent, de tökélyre fejlesztve csak a rántottát tudja bemutatni...na azt kap is nálunk minden szállóvendég...:)

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

:)))
Szerintem chilis babot akart enni..
Én még nem csináltam de egyszer kóstoltam és nagyon jó volt !
Nézd meg guglin a receptjét és kábítsd el vele eccer.. :o))

Különben meg egy pasinak soha nem szabad elvenni a kedvét a főzéstől.. Csak ügyeskedjen ! :)
Apám még egy rántottát sem tudott megsütni, de egyszer a fejébe vette, hogy csinál csülökpörköltet... Anyunak minent elő kellett készíteni, de szó szerint előszedni még a fakanalat is... Végül elkészült a pöri és mikor ettük, akkor minden kanálnál nyögni kellett a gyönyörűségtől, hogy milyen finom, mert ha csak simán ettünk, akkor rögtön megkérdezte, hogy "Milyen? Nem ízlik?"

gneke írta...

Jaj, régen nevettem ilyen jót:D De azért örülök, hogy nem kellett megkóstolnom;)

Névtelen írta...

Az első "névtelen" Eliana vót.. :)

Névtelen írta...

sicc:én tudtaaam,hogy a királylány vót az első:))

Lili írta...

Siccem, én is tudtam, összetéveszthetetlen (ez de bonyolult szó) a stílusa :)