2012. január 26., csütörtök

Hó zik zik zik



Alapjában véve semmi bajom a hóval, sőt mazochista módon szeretem lapátolni is, pedig ugye úgy tartja a mondás, hogy aki a diót leveri vagy a havat sepri jó nagy hülye, mert a dió lepereg, a hó meg elolvad. Ma reggel óta rázzák fent a dunyhát, szakad is becsülettel. Lesz itt hóangyal, hóember, szánkó, hógolyó. Mint említettem alapjában véve semmi bajom a hóval. De! Több tényt nem szeretek benne, túl azon, hogy hideg és ha elolvad latyakos. Mindig szembe esik, ezt megfigyeltétek már, bármelyik irányba is mentek tele van vele a szempillátok és ez reggel 7-kor, ovissal, táskával és littlepónival felszerelkezve annyira nem jó, délután üres, majd ovissal teli szánkót hazahozni már jobb buli lesz. Kira alapjában véve olyan, mint én, vagyis szereti a havat, már ha nem esik, csak úgy van. Mert a hóesés annyira nem smakkol, meg az sem ha kesztyűt lehúzva letenyerel benne. Ma már haladtunk nem kellett a kezét fogni, úgy trappolt, egészen az első hóbafejelésig. Szánkózni szeret, én is szeretem ha szánkózunk, mert én diktálom a tempót, ő még nem tud kiabálni, hogy fussál anya, sőt pehelykategóriájából kifolyólag a nyelvem se lóg. A bajok forrása Bundi, vagyis az ajándéka, kaptam ugyanis tőle egy gördülőtalpú cipőt. Amikor először felvettem, konkrét izomlázam lett, aztán annyira megszerettem, hogy összenőttünk én és a gördülőtalpú. Ma is az volt rajtam. Gördülök be szánkóstól, Kirástól, szatyrostól az intézetbe, jön szembe a sofőr, mellette egy kolléga. Mondom lehúzódunk, hogy elférjen mellettünk a nagy autó. Abban a pillanatban kigördült alólam a talaj, mert a hó alatt olykor jég van. Dobtam egy hátast, jó embereset, lehet még a Richter skála is mutatott, a szatyorból az ételhordók gurultak, én meg annyira röhögtem, hogy ülve maradtam a hóban. A kiskirálylány meg nagy maciszemekkel pislogott a hóesésben a szánkóról. A sofőr és kolléga meg kurvára röhögött. Nekem meg fáj a seggem, még jó, hogy ki vagyok párnázva farilag. Szóval alapjában véve szeretem a havat, meg a gördülő cipőt is...:) A fenti képem meg kb fél órája agyalok, szánjatok már meg...az arckönyv oldalon senki nem mondja meg a megoldást...így meg nem lehet kibírni. Na ilyen tartalmas napjaink vannak mostanság. :o)

4 megjegyzés:

Tündérkonyha írta...

Jót mosolyogtam :D Megint felvidítottál. A megoldás pedig:csupán annyi hogy a feladvány szövegében duplán szerepel az "A" betű. Egyszer a sor végén és egyszer a sor elején is. Puszi További szép napot

Barbara írta...

Én a fenti képben találtam hibát, hol a bánatban laktok??, mert tuti nem Kishazánkban, nálunk itt egész télen nem volt hó!! :((( Már kevéssé vagyok szavahihető a gyereknek, hiába magyarázom, hogy tél van, télen pedig esik a hó... :)))

Lili írta...

Azért az Északi-Középhegységben csak hull néha Barbara, ez egyébként nem a mai termés, ma kb. 3x ennyi zúdult ránk.

Tündi, hogy a fenébe nem vettem ezt észre, tiszta gáz :)

Tündérkonyha írta...

Csak azért nem vetted észre mert nem oda koncentráltál, hanem a feladatra. Ebből is látszik, hogy Te jóhiszemű ember vagy, nem feltételezed, hogy átvágnak ;)
Nekem is bele tellett 1-2 percbe mire megláttam, ne aggódj ;) Csak azután láttam meg miután az jutott az eszembe, hogy átvágnak, és végül is így is volt...
Pusz a két minicsajnak is!