2012. május 11., péntek

Nem szoktam politizálni...

a blogon meg pláne nem, de azt gondolom, hogy bár sírva vigad a magyar, amíg tudunk dolgokat humorral kezelni, addig még mindig (kicsit) kerek a virág. Frivol, ironikus, de nekem tetszik :)
"Ma reggel Matolcsy György az M1 Ma reggel című hitéleti műsorában igyekezett eloszlatni azokat a kételyeket, melyek a sátáni suttogó propaganda nyomán az új adókkal, köztük is leginkább a telefonadó lakosságbarát jellegével kapcsolatosan a napokban több helyen megfogalmazódtak. - A telefonadó ugyanis elsősorban a lakosságért nem pedig az államkincstárért van! - fogalmazott a miniszter. ÁLHÍR
Matolcsy elmondta, a telefonadó célja, hogy arra ösztönözzék az embereket, hogy inkább személyesen keressék egymás társaságát, hogy ebben a hideg, kiüresedő világban a szeretet és az odafigyelés lehessen újra a legfőbb érték, ahogy ezt a kabinet mindig is szerette volna. Matolcsy hangsúlyozta, nem szeretné, ha bárki is azt hinné, hogy a magyar állam csak a lakosság pénzét akarja, amúgy pedig kapzsi és pénzéhes, istentelen népség vezeti az országot, tölti be a parlamenti ülőhelyeket.
Ezért Orbán Viktorral egyeztetve most ünnepélyesen bejelenti, hogy a korábban ismertetett tervekkel ellentétben nemcsak az első 10 perc lesz (az extra) adótól mentes (2Ft/perc), hanem további kedvezmények várnak miden korosztályra!
A tanulók például tanulmányi átlaguknak megfelelően hármastól felfelé egészenként 1-1 újabb percet kapnak, tehát egy hármas tanuló havonta 11, egy négyes 12, egy kitűnő tanuló pedig 13 percet beszélhet telefonadótól mentesen! Ami jó motiváló lehet arra, hogy a gyerekek többet tanuljanak, és az sem titok, hogy ez a kedvezmény a folytatódó oktatási reform egyik főpillére lesz a jövőben.
A felnőttkorú lakosság számára azt gondolták ki, hogy bizonyos szókapcsolatok és kifejezések használatáért az adott SMS-t, illetve a szavak elhangzásának aktuális percét nem terhelné az új adó. Ilyen kifejezések: Itthon végre jó irányba mennek a dolgok! A FIDESZ végre tesz valamit! stb. A pontos kifejezések és szavak listáját egy 200 oldalas kiadvány fogja tartalmazni, melynek összeállítására 3,2 milliárdból a napokban hozzák létre a Nemzeti Telefon Etikai Intézetet. A kiadványt EU-s forrásokat felhasználva hamarosan minden háztartásba el fogják juttatni. (Így akár egy jól összeállított 30 perces beszédet is meg lehet úszni majd adóteher nélkül.) Például: "Kisfiam, főzelék, virsli a hűtőben, melegítsd meg majd, ha hazaértetek a húgoddal! Szeretlek Magyarország! Az ablakot pedig ne hagyd nyitva, ha focizni mész, mint a múltkor! Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!" Ezenfelül a szülők mindegyike gyermekenként további havi 30 másodpercre kap mentességet.
Nyugdíjasok esetében egyéni kedvezmények nem lesznek, azonban egységesen 75Ft-tal emelkedni fognak a nyugdíjak június 1-től, ami kétségtelenül nagyvonalú gesztus a jelenlegi európai gazdasági helyzetben. 
A tervezett kedvezményekkel tehát egy esti iskolába járó kitűnő tanuló anyuka, akinek van négy gyermeke havonta akár 5 perc telefonadó-mentes beszélgetési időhöz is juthat mindenféle erőfeszítés nélkül, ha emellett még nyugdíjas is, akkor ráadásul 75Ft-tal több nyugdíjat kap majd havonta, aminek megtakarításából évente akár 900Ft pluszra is szert tehet.
Az intézkedéstől tehát a bevételek növelése helyett sokkal inkább a szociális és emberi kapcsolatok minőségi javulását, a gyerekek iskolai eredményeinek drasztikus, pozitív irányba történő elmozdulását remélik. Aminek érdekében eddig is mindent megtettek, amit csak tudtak."

1 megjegyzés:

MICA írta...

Ha lehetne "lájkolni", most egy nagy lájkot kapnál. :) Na igen, a magyar (akasztófa) humor kiapadhatatlan, okot pedig szolgáltatnak eleget rá.
Szép napot! (Hivatlan)