2010. május 22., szombat

Folyó ügyeink


Nya akkor kezdeném a legnagyobbal, a Sajó, szerencsére visszahúzódott már majdnem a saját medrében van, de mindenképpen, előny, hogy nem a közúton, így (sajna) nem a jóképű tűzoltók fognak engem az közkórházba beszállítani meg kell elégednem a Zurammal. Szonja megfázott, nem kicsit, állandóan kiszaladgál a teraszra zokniban, hajnal 4-kor jött, hogy brümmbrümmözzük ki az orrát. Banyek, szerintem az agyából jött a cucc, de tényleg, ennyit egy spanyolnáthás elefánt nem alkot orrmányilag az tuti. Próbáltunk visszaaludni, rajtam kívül mindenkinek sikerült, így egy nagy és egy mini darth wader héderezett mellettem, én meg forogtam, forgotam és olyakor pár perces hülyeségeket álmodtam, pl. álltalános iskolai szerelmemet, a Koszta Pöszit lenyúlta a legjobb barátnőm, igy mindenkinek volt csávója, csak nekem nem, volt ellenben cigim és bazinagy hasam. Mondom én még álmomban sem szabadulok a hasamtól, egy bohóc azon zongorázott az iskolai farsangon. Azé' lehet ezt az álmot már analizálni kellene. Nade a legfontosabb folyó ügy, ded ráérzett a szobatisztaság izére, na nem úgy....Mivel Hello Kitty nálunk etalon, kb. olyan , mint nálam Gombóc Artúr, sógornőmtől kapott egy Kittys bugyeszt. Fel kellett venni, mivel mostanában nem igazán voltunk ráindulva a klotyesz témára, én mit egyesszámú hülyenő beígértem neki ha lesz klotyómanónak pisi, akkor tuti hoz neki cserébe csokit. Szerinted??? Debiza, kb fél óránként jött a bilivel a jussáért, én vagyis klotyómanó meg fizetett...ááá tényleg lökött vagyok. Mert odáig fajult a dolog, hogy amikor egyszer csak becsurrant a gatyába, volt nagy sírás, mert ugyebár azért nem jár csoki. Szóval egész délután folytak ügyeink, jelzem a ded igazi nő, ugyanis mikor közöltem, hogy anya is megy pisilni, mindig jön velem, 1x ment az apjával is és beállt mint a pasik a klotyóhoz, haláli volt, ahogy húzogatta a nemlétező pöpijét. Aztán beszélgettünk a pisitémáról:minden kislányt

hogyha nagylány lesz, akkor elvisz az anyukája a mosdóba , megtanítja, hogy legelőször le kell törölni a wcdeklit wcpapírral, majd ezt követően kis darab wcpapírkákat tesz a wcdekli teljes felületére.
Végül megtanítja: "Soha ne ülj rá a nyilvános vécékre".
Ezt követően megtanítja "a pózt", azaz, hogy tartsd meg az egyensúlyodat a vécé felett úgy, hogy rá se ülj és ne is érj hozzá a felületéhez.
"A Póz" megtanulása olyan első leckék egyike egy kislány életében, amely végigkíséri őt egész hátralévő életében. De még felnőttként is nehéz megtartani amikor a húgyhólyagod a kidurranás határán van.
Amikor el "KELL" menned vécére nyilvános helyen azzal fogsz szembesülni, hogy akkora sort kell végigállnod, mintha ott bent nem más, mint Brad Pitt várna rád. És vársz., mosolyogva, kedvesen és látod ahogy a többi nő is diszkréten keresztbe teszi a lábát és a kezét, ami a hivatalos kifejezése annak, hogy "behugyozom".
Végül rád kerül a sor de hirtelen megjelenik a tipikus anyuka azzal, hogy "ne haragudj, a kislányom nem bírja már tovább".
Ekkor végignézed az összes többi helyiséget is, hátha nem látsz valahol lábakat.
Mindegyik foglalt. Végre, valamelyik kinyílik és ráveted magad, szinte kiszeded az illetőt, aki éppen jön ki.
Bemész és konstatálod, hogy a zár nem működik (sosem működik), nem baj. Rátennéd a táskád az akasztóra de nincs (sosincs), gondolod majd a kilincsre, az sincs, ezért szemügyre veszed a területet, lenézel a földre és látod, hogy gyanus meghatározhatatlan víz van a földön, nem mered a földre tenni, inkább a nyakadba akasztod, miközben nézed, hogy himbálózik alattad, nem beszélve arról, hogy szinte megfojt, mert annyira tele van, hogy alig bírod el olyan dolgokkal amiket szép lassan tettél bele, de a nagyrészét nem is használod, de mégis ott van hátha kelleni fog valamikor.
De visszatérve az ajtóra. Mivel nem volt rajta zár, az egyetlen módja, hogy zárva tartsd az, ha az egyik kezeddel fogod, miközben a másikkal egy rántással lehúzod a bugyid és odateszed magad "a pózba". Micsoda megkönnyebülés!!!... Ahhhh. Végre! És akkor hirtelen érzed, ahogy a combjaid elkezdenek remegni. mert lógsz a levegőben, a lábaid behajlítva, a bugyid elvágja a vérkeringésedet a combjaidban, a kezed amely tartja az ajtót kinyújtva és egy 5 kilós táska a nyakadban. Nagyon szeretnél leülni, de amikor bejöttél nem volt időd letörölni a vécédeklit és bevonni papírral. Valószínüleg nem történne semmi, ha leülnél, de anyád szavai visszhangoznak a fejedben: "sose ülj rá a nyilvános vécékre", ezért úgy maradsz "a pózban" remegő lábakkal.
De jaj. egy rossz kalkuláció miatt érzed ahogy egy vékony sugárban végigcsurog a pisi a fenekeden, talán a harisnyád is olyan lett!!!
Egy kis szerencsével megúszod, hogy a cipődet ne érje, de hát óriási koncentrációt igényel megtalálni a helyes "pózt".
OK, próbálod elfelejteni ezt a szerencsétlenséget és inkább elkezded keresni a wcpapírt, de . a k. életbe!!!
Üres, nincs papír (mindig üres)! Ekkor esdekelve könyörögsz, hogy legyen a táskádban az 5 kiló lom között egy nyomorult papírzsebkendő, de ahhoz, hogy megkeresd el kell engedned az ajtót. Egy pillanatra kételkedsz hátha valaki pont akkor nyit majd be, de nincs mit tenni muszáj elengedni.
És persze, hogy amikor elengeded valaki belöki az ajtót, amit meg kell fékezned egy erős, gyors és nagyon határozott mozdulattal miközben kiordítod: FOOOOOOOOGLALT!!! Viszont ekkor megbizonyosodsz, hogy mindenkihez eljutott ez az információ, aki kint várakozik, ezért az ajtót már nyugodtan elengedheted, hiszen senki nem fog újra rádtörni (ebben mi nők, nagyon tiszteljük egymást) és végre nyugodtan elkezdheted keresni a papírzsebkendőt. Szeretnéd mindet felhasználni, de tudod, hogy micsoda kincset érhet hasonló esetben, ezért elteszel egyet.
Ekkor már számolod a másodperceket, hogy végre kimehess, mert rajtad a kabát, hiszen nincs akasztó, ömlik rólad a víz, őrjítő, milyen meleg tud lenni ezekben a pici helyiségekben, ráadásul ebben az erőltetett testtartásban, amiben még mindig vagy a vádlid már majdnem szétrobbant.
Nem beszélve, hogy rád törték az ajtót, megfojtott a táskád, csorog az izzadság a halántékodon és a végigcsurgott lábadról.
És tudod, hogy anyukád most nagyon szégyenkezne miattad, ha így látna, mert az ő feneke sosem ért hozzá egyetlen nyilvános vécéhez sem és hát valljuk be, "nem tudhatod milyen betegségeket lehet összeszedni egy ilyen helyen"... már teljesen ki vagy merülve, amire felállsz, nem érzed a lábaidat sem, gyorsan magadra húzod a ruhádat és lehúzod a wc-t.
Ezután átmész a kézmosóba. Minden tiszta víz, nem engedheted el a táskádat, a válladra helyezed. Nem tudod, hogy működik a csap, olyan sok fajta szenzoros csap van manapság és addig érintgeted amíg egy hajszálvékony hideg vízsugár meg nem jelenik. Gyorsan beszappanozod a kezed, megmosod egy olyan pózban, mintha a notre-dame-i toronyőr púposa lennél, hiszen nem szeretnéd, ha lecsúszna a táska a válladról.
A szárítót már nem is használod, hanem gyorsan beletörlöd a gatyádba, mert ugye nem fogsz egy egész papírzsepit erre áldozni és kimész.
Ha szerencséd van nem húzol magaddal egy darab papírzsebkendőt a cipődön vagy ami még rosszabb nem akadt fent a szoknyád a harisnyádban amikor fénysebességgel felrántottad magadra a ruhádat és kivillant a feneked.
Ekkor meglátod a pasidat, aki bement a férfi vécébe, kijött és még egy újságot is volt ideje olvasgatni, míg rád várt.
"Miért voltál bent ilyen sokáig?" -kérdezi az idióta.
És csak ennyit válaszolsz: "Sokan voltak".
Ez az oka annak, hogy a nők csapatostul mennek mindig a mosdóba, szolidaritás miatt, mert amíg bent vagy az egyik tartja a táskádat és a kabátodat, a másik az ajtót és a harmadik beadja a papír-zsebkendőt az ajtó alatt és így sokkal gyorsabb és könnyebb megtartani a "pózt" és a méltóságodat.


Talán ez a történet az ok annak is, hogy ma reggel a kétéves, lemondva a napi beszerezhető csokibetevőről, közölte az apjával, hogy nem bugyit, hanem pelust kér. ráérünk még azzal a budiban izzadással na...:)

Nincsenek megjegyzések: