2015. március 5., csütörtök

Télűző

Már nem is mondok semmit arról miért vagyok ekkora bloghanyag és ígéretet sem teszek arra, hogy ezentúl másképp lesz. Puszedli sikeresen meggyógyult és valami 8. csoda okán szerintem,senki sem fertőzött meg a családban. Azt hiszem rajtunk nem fog múlni a tavasz eljövetele, mert derekasan megtettünk mindent azért, hogy eltemessük a telet. Ha jól hiszem cirka 4x égettünk kiszebábot, vonultunk jelmezekben és vettünk részt farsangi tivornyákon, enyhe fánkmérgezéseken átesve.




A lányok kedvenc ünnepe a farsangi időszak, gyerekként nekem is ez volt a favorit, mert ilyenkor mindenki az lehet, ami csak akar. Szonja a hagyományokhoz hűen ismét bohóc akart lenne, amin első körben csodálkoztam, de amikor láttam az osztályában, hogy valóban szeret megnevettetni másokat már értettem ragaszkodását a bohócorrhoz, amit úton-útfélen elhagytunk, ezért sebtében festettem neki egyet. Majd hét évesen igazi kiskamasz jegyeket ölt magára a leányzó, úgy cirka 4-5 évvel képzeli magát idősebbnek a valós koránál, Visszahúzódó jelleme kezd a feledés ködébe veszni, szájal, felesel, feszegeti a saját és az én türelmem korlátait, ezt ellensúlyozva egyre jobban tanul és egyre önállóbb. Élvezi, hogy itthon van az apja, (becsődölt a cég) ami nekem is nagyban megkönnyíti a hétköznapokat, de a háttérben ott a bizonytalan érzés, hogy mi lesz a későbbiekben.







Kira igazi boszi, leplezetlenül utálja az ovit, aminek legfőbb oka, hogy korlátok közé szorítják mozgékony és szabadságvággyal teli személyiségét. Hihetetlenül rafinált és simulékony, neki nem lesz gond akár a jég hátán is megélni. Ő az egyetlen a családban, aki még az igazán senkihez magához közel nem engedő, szeretetét kimutatni sem tudó mama szívét is meglágyította. Pontosan az a jellem, akinek viselkedésétől másodpercek alatt elönti az ember agyát a lila köd, majd pontosan 10mp elteltével már rózsaszín felhőket pöttyöz a fejünk fölé. 





Észrevétlenül osont el a február az életünkben és ma már épp az a legfőbb téma a nagylánynál, hogy kapnak-e a fiúktól nőnapi ajándékot a suliban pénteken vagy sem :) Szerintem kapnak;).Figyelmeztetvén apjukot a közelgő eseményre, a tegnap estét azzal töltötték a csibék, hogy szívecskéket vágtak ki és mindegyikbe beleírták, hogy nő, majd elhelyezték ezt a lakás 125 pontján, nehogy pöppetnyi esélye is legyen annak, hogy az apjuk elfelejtse, hogy 4 nővel is együtt él. (Na, nem mintha erre lenne egy percnyi ideje is, mikor minden pillanatban belebotlik valamelyikünkbe, felüdülés neki a pincében a tűzrakás, mert legalább ott van Ricsi az eb.). 
Summa-summarum jól vagyunk...nagyon várva a tavaszt.


2 megjegyzés:

julcsi írta...

Örülök hogy írtál Lilim!!! ♥ Mindennap benézek "hozzátok" :) Nagyon szeretem a bejegyzéseidet! ♥

Hencsi írta...

Kira a tipikus mindent vagy semmit, még inkább a szélvész királylány titulust kapja tőlem. Őt nem leget nem szeretni,nem lehet haagudni rá,illetve nem lehet nem nevetni vele ♥♡♥