2010. április 15., csütörtök

A sorok mögött


Holnap lesz Szonja két éves, szerettem volna (ki ne szeretne) nagy bulit neki, lufikkal, játékhegyekkel, sok-sok gyerekkel, olyat, amilyen nekem sosem volt. Neki sem lesz, nincs rá keret, "csak" tortázunk. Először nagyon zokon esett, el is pityeredtem, aztán a véletlen(?) elém hozta a következő sorokat, tényleg a jó sors, az asztalomra tették ezt a papírlapot. Könnyek között olvastam végig, és sokadszor is felismertem, hogy ez a sok kis apró talpú mekkora bölcsességgel érkezik a földre közénk, tanít minket és megmutatja, igazán mi a fontos...

Egy gyermek üzenete szüleihez

"Ne vegyél nekem dolgokat, amelyekre Te hiába vágytál! Ne érezz bűntudatot ha nem tudsz megadni nekem mindent, amire fáj a fogam! Néha csak azért kérek valamit, hogy láthassam, hol a határ!
Add nekem az idődet!

Kérdezd meg, mi történt az iskolában! Beszélgess velem arról, hogy mit gondolok! Érdeklődj affelől, hogyan oldom meg a feladataimat! Taníts engem a jóra és mondd el mi a rossz! Vitassuk meg a terveinket! Bátoríts választásaimban! Dicsérj ha megérdemlem! terelj jó útra ha tévedtem!
Higgy nekem és bízz bennem! Irányitásoddal jó utat fogok választani. Ha magam mellett tudlak, nem csatlakozom bandákhoz, távoltartom magam az alkoholtól és a drogoktól.
Szeress és hagyd, hogy szeresselek! Szeress akkor is ha rossz vagyok! Mutasd ki szereteted még abban az esetben is, ha nem tetszik neked a viselkedésem!
Bocsáss meg nekem! Fejezd ki megértésedet tévedéseimkor! Add értésemre, hogy mindig van esély az újrakezdésre! Engedd meg, hogy tetteimért én vállaljam a felelősséget! Javíts ki, mond el ha tévedtem, de sose tedd ezt mások előtt! Kérlek, sose hasonlíts másokhoz, különösen ne a testvéreimhez!
Büntess meg, ha rosszat teszek! Ismerd el, ha jót cselekszem! Ne parancsolj nekem, kérj tőlem! Ez összetartozásunk érzését jelenti számomra. Ha megkérsz valamire, boldogan megteszem majd.
Bánj velem úgy, mint a legjobb barátoddal! Figyelj rám, ha szeretnék veled megbeszélni valamit! Még csak gyerek vagyok, de nekem is vannak gondjaim, aggodalmaim! Tiszteld a bánatomat, fájdalmamat!
Mondd sokszor, hogy szeretsz engem! Erősíts meg abban a tudatban, hogy különleges vagyok és mindig szeretni fogsz, bármi történjen is! Részed vagyok, valami különös dolog a szerelem teremtett!
Megígérem, hogy megtanulok viselkedni, mondani fogom, hogy "Bocsáss meg!" , "Kérek szépen..", "Köszönöm", "Sajnálom a történteket". - szóval mindent, amit elképzeltél akkor, amikor beszélni tanítottál. Mondani fogok majd mást is, például azt, hogy "Szeretlek benneteket!"

6 megjegyzés:

Barbara írta...

Isten éltessen Drága Szonja, Gergővel együtt nagyon Boldog Szülinapot kívánunk! Legyen csodás a holnapotok, sok boldogságot Nektek!! :)) Puszi! Barbara

Névtelen írta...

Boldog szülinapot Szonjának :))
Puszi
Eliana

Kované írta...

Nagyon sok boldog szülinapot kívánunk Szonjának!

Dius írta...

Boldog szülinapot, Szonja. :)

Hencsi írta...

Születésed napján mit is mondhatnék?Mindent,mit szeretnél,adjon meg az ég!Légy boldog míg világ a világ,fogadd el e verset,mert nincsen nálam virág!
A Jóisten éltessen téged Drága Szonja szüleiddel együtt még nagyon sokáig!
Millió puszi: Zita,István és Heni

Meske írta...

Drága kicsi Szoni!!!
Nagyon de nagyon boldog születésnapot kívánok, és maradj meg mindig ilyen őszinte, és nagyon kedves emberkének, amilyen most vagy!!!
puszi, Meske