2010. június 22., kedd

Invázió


Komolyan mondom az elmúlt napokról a Függetlenség napja című film jut eszembe. A fenti lényekkel küzdünk mi is. De csak szépen sorjában. Első körben Szonjának szúnyogcsípéseket azonosítottunk be, lsd kint voltunk a tónál. Aztán szúnyog irtottuk az egész lakást. Ekor Szonján már nem lódítok kb 200 duncs volt, zömében elvakarva. Egész éjjel nyüszögött és vakarózott folyamatosan, nem kevésé volt kialvatlan mindenki. Nem segített, se a rázókeverék, se a fenistil csepp, krém, kalcium. Aztán engem is elkezdett csipkodni valami és fogtam egyet, bolhát vazzeg. Mondanom sem kell senki nem hit nekem, mert nincs háziállat, ergo nincs bolha. Az albérlőik macskástól elköltöztek, de ezt a kis családot itt hagyták nekünk. Szonja továbbra is vakarózott, én meg már minden kis szöszre vizualizáltam. Aztán jött a gugli, emberbolha és a sokk 5-6 nap alatt 500 példány kelhet ki. Képzeletben már láttam, hogy a még félig látható gyerekem eltűnik a csípések alatt. A macskabolha mutálódott emberbolhává és dedem volt a kaja. Tegnap a sógornő kitett magáért, komolyan még azt is elfelejtettem neki, hogy mihelyt megérkezett az volt az első mondata, hogy megszültél már, mert akkora a hasad. Elhoztam a városban fellelhető összes muníciót. Biológia és vegyi fegyvert és tegnap nekiestük mindennek. Először fújtunk, fújtunk fújtunk, majd kidunsztoltuk őket, utolsó szakaszként jött a fertőtlenítés. Mindent, mondom mindent bolhátlanítottunk, még a kulcslyukat is, az összes ruhát. Olyannyira, hogy a káosz közepén megérkezett a védőnő és pironkodva elmeséltem neki, hogy bebolhásodtunk, ugyanis kisebbik dedem egy pólómon mérlegeltük le, mert az összes textilpelenkát is kimostam, igen a tisztákat is. Kishörcsögünket az áldatatlan állapotok nem zavarták, sikerült cirka 30dkg-t felrántani magára, így már 4290gramm a minimanó. Mondjuk nonstop eszik, az igaz. Délután a gőzös vasalás jegyében telet, a mosógép 24 órája megy, még a fülünkön is ruha szárad, mert naná, hogy kint meg esik. 1-2 elhullott tetemet találtunk, szóval csak valami hatékonysággal dolgoztunk, de vélhetőleg a meccs még nincs lefutva. Szonját már testleg is fújjok, vaamint Bundi javasolta a már meglévő csipések alkoholos filccel való bekarikázását, hogy tudjuk azonosítani az újakat. Nem voltam vevő a humorára, meg nincs annyi filcünk. :)
Tegnap este átjött a szomszéd és folyamatosan vakarta a hasát, nem hezitáltam felkaptam rajta a pólót...bingó...ki lett tiltva a lakásból és elküldtem a kutyásboltba bolhairtóért. Szóval most ping-pong bolhadobálózás van nálunk...de kitartunk feleim, mit nekünk víz, tájfun, invázió...üdvözlet a bolha utcából...amúgy meg az eszem megáll, de tényleg...

4 megjegyzés:

Kované írta...

Jujj, de ismerős! Mi is ismeretlen tettesek ellen kezdtük meg a küzdést, BIO KILL nevű szerrel, ami hatásosnak bizonyult, azóta hangyát nem látok, a pókok menekültek Linus ágya mögül, alul, döglöttet is találtunk tegnap. Ez eddig a leghatásosabb, bolha ellen is jó, mert a kutyaházat is befújtuk. Az én lyányomon hólyagos lett az összes csípés, de azóta nem látok rajta újat, mióta lefújtunk.

Kované írta...

JA, még egy, nekem is eszembe jutott a filces dolog:::))))

jucibond írta...

huhh Lili,nem semmi,kitartást mindenhez...a bolhákhoz,meg sógornődhöz is:))

Névtelen írta...

Liliiiii... merre vagy???
Meddig lesz még itt ez a bolha??
randa !!
:)))

Remélem nem szöktél világgá...
eliana