2011. február 2., szerda

Tinky Winky* szökésben...




*Teletubbies

Teletubbies
Műfaj Televíziós gyermeksorozat

Alkotó(k) Anne Wood
Rendező(k) David G. Hillier, Vic Finch

Ország Nagy-Britannia
Nyelv angol
Epizódok száma 365
Gyártás
Játékidő 25 perc
Sugárzás
Eredeti csatorna BBC
Magyar csatorna RTL Klub
Eredeti sugárzás 1997. március 31. – 2001. február 15.


A Teletubbies egy nagy sikerű, kisgyerekeknek szóló brit animációs sorozat, melyet a BBC1997. március 31-én. A 2001. január 5-éig tartó széria 365 adást ért meg. Hazánkban az RTL Klub tűzte műsorára. A 25 perces történetek pszichológusok és pedagógusok segítségével készültek. TV gyermekcsatornája kezdett vetíteni

A négy különböző színű, földönkívüli, csecsemőszerű lény [1] : a zöld Dipsy, a sárga Laa-Laa, a piros Po és a sok vitát kavart [2] [3] [4] lila színű Tinky Winky kalandjai erőszakmentes és vidám szórakozást, valamint játékos ismereteket nyújtanak az egy és négy év közötti korosztálynak. A fejükön antennát hordó, színes kezeslábasba bújtatott kis lények kisgyerek módra beszélnek, gögyögnek, helyettük a narrátor (Tim Whitnall, Toyah Willcox, Eric Sykes hangján) meséli az egyszerű történeteket.

A filmecskék fontos kellékei a csecsemő arcú Nap, a dimbes-dombos idillikus tájon legelésző nyulak, a varázslatos szélforgó, Noo-Noo, a takarítógép, valamint a Teletubbyk hasán levő monitorok, amelyeken filmbejátszások jelennek meg a valóságos gyerekek világából. A négy Teletubby játszik, énekel, táncol, találkozáskor üdvözlik valamint körülállva megölelik egymást. Az ismétlődő cselekvések és egyszerű mondatok, a derűs életű szereplők, a színes Teletubby-világ teszik olyan népszerűvé a legkisebb nézők számára a sorzatot.

Nincsenek megjegyzések: